Nieuws

Bij De Èchte Groenteman is altijd wat te beleven

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Stichting De Èchte Groenteman. 


Trend - 12 oktober 2018

De Èchte Groentemannen in trek voor leveringen aan derden

Dat een groenteman meer doet dan alleen de verkoop in de winkel bewijzen onze leden Erik Berends en Sjoerd Veeneman. Voor beide ondernemers geldt dat bijna de helft van de omzet voortkomt uit levering aan instellingen, horeca, werkfruit of zelfs het retailkanaal. Genoeg ervaring dus om hier eens wat dieper op in te gaan. 

Al sinds jaar en dag is de groentespeciaalzaak aantrekkelijk voor instellingen, retail en horeca. Erik Berends uit Haren levert al 17 jaar aan derde kanalen en Sjoerd Veeneman uit Apeldoorn maar liefst al 25 jaar! Voor beide ondernemers een ideale combinatie met de verkoop vanuit de winkel. 

Diversiteit aan leveringen
De leveringen aan de kanalen zijn zeer divers. Erik Berends zegt: “Het loopt uiteen van stamppotten voor restaurants tot rauwkostsalades voor bemanningsleden van een luchtvaartmaatschappij.” Sjoerd Veeneman voegt daaraan toe: “We leveren in elke gewenste ....................".  Lees het volledige verhaal hier.

Trend - 26 september 2018

Explosieve groei in kant-en-klare maaltijden

Verse, gezonde maaltijden zonder onnodige toevoegingen. Steeds vaker zijn consumenten hiernaar op zoek. Nog nooit was de groei in verkochte maaltijden zo groot als de afgelopen jaren. Een aantal van onze ‘deggers’ zijn inmiddels gespecialiseerd in het maaltijdensegment. 

De Èchte Groenteman ondernemers Ronald Jansen uit Burgum en Marcel Bouwmeester uit Vaassen bieden al jaren verse kant-en-klare maaltijden aan. Waar bij eerstgenoemde het aanbieden van maaltijden in 2009 puur is ontstaan vanuit een concrete klantvraag, was het bij de tweede een gat in de markt vanwege de afnemende kwaliteit van de reguliere aanbieders. 

Explosieve groei
Na een gestage groei door de jaren heen is het aantal verkochte maaltijden per week de afgelopen jaren explosief toegenomen. Marcel Bouwmeester zegt: “200 kilo stamppot in de week is nu heel gewoon. Daarnaast is de verkoop van Kruudmoes deze zomer met 100 liter gestegen ten opzichte van vorig jaar! Van 250 naar 350 liter.” Ook Ronald Jansen ervaart dit: “In 2017 zagen we een stijging van ....................".  Lees het volledige verhaal hier.


11 september 2018

Stichting De Èchte Groenteman zit vol passie!

Stichting De Èchte Groenteman is een begrip in de AGF-branche. De laatste tijd is het wat stil geweest uit deze hoek… Maar dat verandert nu! In de tweede helft van 2018 geeft Stichting De Èchte Groenteman een kijkje in de activiteiten voor de aangesloten ondernemers en voor u als consument. Leer De Èchte Groenteman dus opnieuw kennen!

Komend half jaar staan er diverse activiteiten voor de leden op de kalender. Ten eerste vindt er een bedrijfsbezoek plaats bij een toonaangevende groenteman in Noord-Nederland. Ten tweede wordt er een kookdemo over herfstmaaltijden gegeven. Ten slotte zullen de ondernemers hun kennis bundelen om de ‘lekkerste zuurkoolschotel’ en de ‘lekkerste ovenschotel’ van Nederland te ontwikkelen. Dat wordt smullen!

U als consument zal worden verrast met leuke acties en vernieuwende producten. Zonder al teveel te verklappen; er komt een notitieblokje met mooie herfstaanbiedingen aan. Daarnaast komen de populaire soepkommen terug en is er een unieke eindejaar giveaway! 

Het laatste nieuws over Stichting De Èchte Groenteman vindt u op social media. Op de Facebookpagina van De Èchte Groenteman wordt wekelijks nieuws vanuit de Stichting geplaatst. Zo blijven ondernemers in de branche en u als consument continu op de hoogte. 




Onze website maakt gebruik van cookies

We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor cookies op onze website. Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te faciliteren. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.